DSS v médiách

Vývoj na finančných trhoch – Týždeň v ekonomike :24 RTVS

11. 07. 2023
Kooperativa
1 minúta
Vývoj na finančných trhoch – Týždeň v ekonomike :24 RTVS

Centrálne banky ďalej zvyšujú úrokové sadzby. Viete, ako pripraviť svoje úspory v druhom pilieri v prípade poklesu akciových trhov?

✔️ Počas recesie trhy zvyčajne klesnú v priemere o 20%-30%, no tieto poklesy sú normálnou súčasťou vývoja ekonomického cyklu.

✔️  Pri pravidelnom investovaní, ktoré druhý pilier predstavuje, sa nákupná cena pri poklesoch trhov priemeruje nadol a následne pri odraze trhov z dna a dlhodobom raste, dokážete z toho viac profitovať, ako pri jednorazovej investícii uskutočnenej pred poklesom.

✔️ Keďže v druhom pilieri máte z hľadiska investovania veľmi dlhý investičný horizont (spravidla desiatky rokov), poklesov sa nemusíte báť. 

Trhy sú ako živý organizmus, ich vývoj sa neustále mení. Na podobné témy sa v :24 rtvs v relácii Týždeň v ekonomike rozprávali Slavomíra Dvořáková spolu s generálnym riaditeľom Kooperativa DSS Matejom Vargom. Celý rozhovor, spolu s ďalšími zaujímavými témami ohľade vývoja trhov, si vypočujete tu: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/19204#1059 

 
DSS v médiáchTipy v sporení