Aktuality

Podporujeme projekty, ktoré dávajú zmysel

20. 12. 2023
Kooperativa
2 minúty
Podporujeme projekty, ktoré dávajú zmysel

Kooperativa DSS podporuje projekty, ktoré dávajú zmysel! Našim cieľom je pomôcť nielen budúcnosti planéty, ale aj budúcnosti našich detí a budúcich generácií.

A preto sme sa rozhodli pre projekt systematickej obnovy a udržateľnosti drevín, v spolupráci s magistrátom hlavného mesta Slovenskej republiky. V rámci iniciatívy 10 000 stromov sme aj my spolu s Quantic Financial Solutions vysadili stromy pre krajšiu, zelenšiu a v lete menej prehriatu Bratislavu. Sme radi, že sme sa mohli na tomto ušľachtilom ciele podieľať.

Zhruba päť rokov potrvá, kým Gaštany jedlé (Castanea sativa), ktoré KOOPERATIVA DSS a Quantic Financial Solutions zasadili, narastú tak, aby pri svojej cca 30 metrovej výške vytvárali v horúcich letných dňoch nielen príjemný tieň, ale aby potešili aj tých, ktorí majú túto pečenú pochúťku vo svojej obľube.

Vedeli ste, že na výrobu jednej tony papiera je potrebných približne 17 dospelých stromov, minie sa okolo 32 000 litrov vody, spotrebuje sa 4200 kWh elektrickej energie a do ovzdušia sa dostane približne 27 kg emisií?

(zdroj: http://www.ekologika.sk/environmentalne-fakty.html).

  • Zmeňte aj vy veci k lepšiemu. Ako? Je to jednoduché! Žijeme predsa v on-line dobe, v ktorej už drvivá väčšina ľudí má prístup na internet. Zapojte sa preto aj vy do šetrenia životného prostredia voľbou elektronických výpisov namiesto poštou zasielaných papierových. Používaním našich on-line formulárov namiesto papierových žiadostí a zmlúv môžete reálne znížiť spotrebu papiera, vody, elektrickej energie a chrániť tak životné prostredie!
  • Myslíme nielen na budúcnosť vašich dôchodkov, ale aj na budúcnosť planéty, našich detí a budúcich generácií.

Na fotografii predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Kooperativa DSS Matej Varga a Director Institutional clients CEE & Nordics Quantic Financial Solutions Jakub Křivan.

Aktuality