Aktuality

Od 1. januára 2024 meníme stratégiu indexového fondu

15. 12. 2023
Kooperativa
2 minúty
Od 1. januára 2024 meníme stratégiu indexového fondu

Indexový negarantovaný dôchodkový fond je pasívne riadený dôchodkový fond, ktorého investičnou stratégiou je kopírovanie referenčnej hodnoty. Náš indexový fond je ako prvý indexový dôchodkový fond plne zameraný na ESG (Environmental, Social, Governance) investície, čo znamená, že prihliada na aspekty životného prostredia, sociálnych vplyvov a riadenia a vedenia podniku.

Myslíme nielen na budúcnosť Vašich dôchodkov, ale aj budúcnosť našej planéty a ďalších generácií. 

Fond od roku 2024 kopíruje 5 ESG akciových indexov:

  1. S&P 500 ESG Index
  2. BARCLAYS QUANTIC GLOBAL E Index
  3. NASDAQ CTA GLOBAL CLIMATE TECH Index
  4. NASDAQ GLOBAL ARTIFICIAL INTELLIGENCE and BIG DATA Index
  5. ECPI CIRCULAR ECONOMY LEADERS EQUITY Index

Výberom viacerých indexov diverzifikujeme zameranie a riziko dôchodkového fondu, vďaka čomu očakávame jeho vyššiu výkonnosť. Bližšie informácie o jednotlivých indexoch nájdete v Štatúte a Kľúčových informáciách fondu (kooperativadss.sk).

Spoločnosť pristúpila aj k zmene štatútu dlhopisového fondu, nakoľko zoznam obsahoval neaktuálne indexy pre ktoré neexistujú ETF alebo iné finančné nástroje, ktoré by tieto indexy sledovali. Nakoľko na finančnom trhu vznikli ďalšie veľké a likvidné ETF, ktoré budú sledovať výkonnosť indexov v rámci nového zoznamu indexov.

Sme inovatívna dôchodková správcovská spoločnosť, ktorá klientom ponúka stabilitu v podobe zázemia skupiny Vienna Insurance Group. Svojim inovatívnym a aktívnym prístupom k riadeniu v dlhopisovom fonde, ESG a mega trendoch v indexovom fonde sme partnerom na celý život.

Aktuality